leasing vozil

Leasing vozil

Ste našli svoje sanjsko vozilo? Vaše poslovanje potrebuje spremembo voznega parka?

Če ste naleteli na svoje sanjsko vozilo ali pa želite v podjetju posodobiti vozni park, ste zagotovo pomislili na leasing vozil. Gre za najpogostejšo obliko financiranja, s katero lahko pridete do željenega vozila hitro in enostavno. 

Zakaj leasing?

Leasing vam omogoča, da z ugodnim financiranjem vedno uresničite svoje želje in potrebe glede vašega voznega parka. Naše glavne prednosti so:

  • Odzivnost

Celoten postopek odobritve je izjemo hiter in enostaven. Pogojev odobritve je bistveno manj kot pri kreditu, pogosto pa se celoten postopek opravi kar na prodajnih mestih vozil.

  • Prilagodljivost

Našo leasing ponudbo lahko prilagodimo vašim željam in potrebam in skušamo poiskati za vas najboljšo rešitev. K obroku financiranja se lahko doda tudi zavarovanje vozila ali stroške drugih storitev (servisi, pnevmatike, registracija …). 

  • Financiranje novih in rabljenih vozil

NLB Lease&Go omogoča financiranje tako novih kot tudi rabljenih vozil.

  • Financiranje za pravne in fizične osebe

NLB Lease&Go  omogoča financiranje vozil za pravne in fizične osebe, ne glede na to, ali ste naši komitenti ali ne.

Vsaka dobra leasing rešitev se vedno začne z nasvetom, zato ne odlašajte.

Kako do leasinga?

1

Izbira vozila

Pri izbiri vozila upoštevajte vaše želje in potrebe, a nikoli se ne obremenite do roba finančnih zmožnosti. Cena vozila močno vpliva na višino obrokov odplačevanja leasinga.

2

Priprava ponudbe

Pripravimo ponudbo, ki je prilagojena vašim potrebam in sposobnostim. 

3

Izpolnitev vloge in predložitev zahtevane dokumentacije

Fizične osebe:

  • predračun dobavitelja vozila naslovljen na NLB Lease&Go,
  • kopija osebnega dokumenta,
  • kopija kartice osebnega računa,
  • kopije treh zadnjih plačilnih list, obvestil o pokojnini ali izpiskov prometa na osebnem računu.

Pravne osebe in samostojni podjetniki:

  • predračun dobavitelja vozila naslovljen na NLB Lease&Go,
  • kopija osebnega dokumenta zakonitega zastopnika/pooblaščenca.
4

Pregled stranke in posla

Po prejemu celotne dokumentacije sledi preverjanje vaše bonitete in predmeta leasinga.

5

Podpis pogodbe

Na osnovi odobrenega financiranja podpišemo pogodbo. 

6

Vozilo je pripravljeno na prevzem

Osnovne oblike leasinga

Za financiranje vozila lahko izbirate med dvema osnovnima oblika leasinga vozil: finančni in operativni leasing.

1

Kaj je finančni leasing?

Finančni leasing vozil je najpogostejša oblika leasinga in je primerna za fizične in pravne osebe. V tem primeru postanete pravni lastnik predmeta pogodbe po koncu odplačilne dobe in po izpolnitvi vseh pogodbenih obveznosti. V času odplačevanja leasinga in trajanja pogodbenega razmerja ste ekonomski lastnik predmeta pogodbe (uporabnika), lastnik vozila pa je NLB Lease&Go.

2

Kaj je operativni leasing?

Operativni leasing vozil je primeren predvsem za pravne osebe in samostojne podjetnike. Tem običajno ni v interesu, da postanejo tudi lastniki vozil, ampak jih zanima zgolj njihova uporaba. Pogosto mu pravimo tudi poslovni leasing vozil. Pri operativnem leasingu ste torej zgolj najemnik vozil in plačujete njihovo mesečno najemnino, ob izteku pogodbenega razmerja pa vozilo vrnete leasingodajalcu, torej NLB Lease&Go.

Naša ponudba

Leasing za osebna vozila

Leasing za vozilo je ena od najpogostejših oblik leasinga v Sloveniji. Zanj morate biti plačilno sposobni, imeti morate sprejemljivega delodajalca in zaposlitev za nedoločen ali določen čas vsaj do izteka leasinga. Ne morete pa ga dobiti, če niste polnoletni ali pa bi vaša starost po koncu financiranja presegala 82 let.

Doba financiranja je različna in je prilagojena plačilni sposobnosti posameznika. Odločite se lahko za financiranje od 1 do 8 let. V primeru financiranja rabljenega vozila je doba trajanja leasinga odvisna od starosti vozila.

Več

Leasing za avtobuse

Tudi avtobusi so za marsikaterega podjetnika vir njegovega zaslužka, zato je leasing za avtobuse ugodna oblika financiranja za vse tiste, ki se ukvarjate z dejavnostjo prevozov oseb. Ne glede na to, ali ste izbrali popolnoma nov ali rabljen avtobus, leasing vozil popolnoma prilagodimo vašim potrebam, željam in poslovnim načrtom.

Izbirate lahko med različnimi oblikami in dobami financiranja. Odločite se lahko za finančni ali operativni lizing vozil. Pri tem pa lahko dobo financiranja prilagodite lastni plačilni sposobnosti. Izbirate lahko med 12 in 60 mesecev, v primeru nakupa rabljenega avtobusa pa skupaj z njegovo starostjo ne sme presegati več kot 10 let.

Več

Leasing za avtodome

Avtodomi so vedno bolj priljubljeni med ljubitelji dopustovanja v naravi. Zato ni nič presenetljivega, da se za ta način preživljanja prostega časa odloča vse več ljudi. Leasing za avtodom vam sedaj omogoča, da se tudi vi pridružite vsem lastnikom avtodomov.

Če ste kdaj razmišljali o nakupu avtodoma, je sedaj pravi čas za to. Leasing za avtodom vam omogoča, da na zelo hiter in enostaven način uresničite svoje želje, pri čemer bo vaš mesečni proračun dodatno obremenjen le za toliko, kot boste sami želeli.

Več

Leasing za tovorna in gospodarska vozila

Za mnoge podjetnike so tovorna in gospodarska vozila nepogrešljiv del njihovega poslovanja. V tem primeru se lahko odločite za operativni ali finančni leasing vozil, pri čemer je ključnega pomena, da dobo financiranja lahko prilagodite svojim poslovnim željam in finančnim zmožnostim.

Leasing tovornih vozil vam omogoča financiranje rabljenih in novih lahkih in težkih tovornih vozil, priklopnikov in polpriklopnikov. Doba financiranja lahko traja od 12 do 60 mesecev, starost vozila po končani dobi odplačevanja ne sme presegati 10 let.

Več

Leasing za motorje

Če ste že izbrali svojega jeklenega konjička, pa še vedno dvomite o tem, ali je sedaj pravi čas za nakup ali ne, je leasing za motorje prava rešitev. Ta vam omogoča uporabo motorja še predno ga v celoti odplačate.

Bistveno pa je, da vam dobo financiranja popolnoma prilagodimo, zato ni strahu, da bi vam nova pridobitev bistveno bremenila vaš mesečni proračun. Edini pogoj je, da ste plačilno sposobni in da k ponudniku motorjev prinesete vso potrebno dokumentacijo.

Več

Leasing za traktorje

Uporaba traktorja še nikoli ni bila tako preprosta, kot je sedaj. Leasing za traktorje vam omogoča, da si izberete najbolj primeren traktor za svoje potrebe, pri tem pa vam ni potrebno dodatno skrbeti za vašo socialno varnost.

Leasing za traktorje je oblika financiranja, s katero si lahko izberete rabljen ali nov traktor, glede na lastne potrebe in želje. Mi pa vam omogočimo, da s prilagodljivo dobo financiranja odplačevanje predmeta pogodbe popolnoma prilagodite svojim finančnim zmožnostim.

Več

Dokumentacija

Fizične osebe

   

Pravne osebe 

    

Samostojni podjetniki

   

Dodatna dokumentacija

po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1):

Po prejemu celotne potrebne dokumentacije bomo v najkrajšem možnem času preverili vašo bonitetno in predmet leasinga.

Naslednji korak pa je le še podpis leasing pogodbe ter prevzem predmeta leasinga. Veselimo se tega trenutka.

  

Ostala dokumentacija

Zavarovanje predmetov leasinga


 

Nudimo vam ugodna zavarovanja za financirana vozila in opremo. Sodelujemo z različnimi zavarovalnicami, zato vam lahko pripravimo ponudbo, ki bo ustrezala vašim željami in potrebam.


 

Izkoristite prednosti in ugodnosti naših zavarovanj, različnih paketov, dolgoročnih in individualnih polic.

 

Pogosta vprašanja

Kakšna je maksimalna starost rabljenega vozila, ki se financira?

Maksimalna doba financiranja novega vozila znaša 8 let. V primeru, da je vozilo rabljeno pa ob zaključku pogodbenega razmerja ne sme biti starejše od 14 let.

  

Ali je veljavno vozniško dovoljenje pogoj za sklenitev pogodbe za financiranje vozila?

V skladu z Zakonom o motornih vozilih (ZMV-1) je v primeru pogodbe o leasingu kot lastnik vozila vpisana leasing družba, uporabnik pa leasingojemalec, ki ob registraciji vozila mora razpolagati z veljavnim vozniškim dovoljenjem. V primeru, da vam je med trajanjem pogodbe začasno ali stalno odvzeto vozniško dovoljenje, o tem nemudoma obvestite vašega skrbnika, ki vam bo svetoval nadaljnje korake.

  

Je možno financiranje vozil iz tujine oz. vozil, ki jih prodajajo fizične osebe?

Dobavitelj vozila, ki je predmet leasinga mora biti pravna oseba, ki je registrirana v Republiki Sloveniji.